Најновите Графички Карти од nVIDIA GTX470 и GTX480 пуштени во продажба

После долготрајните најави, конечно во продажба се пуштени најновите графички картички од nVidia. Дојде Д-денот за и nVIDIA. На пазарот сега нудат два модели на графички картички кои поддржуваат DirectX 11:

-GeForce GTX 470

-GeForce GTX 480

Јадрото на овие две графички картички е “фамозното” Fermi, кои според многумина треба да направи пресврт во играњето.  Fermi содржи 512 stream процесори и се состои од 3.2 милијарди транзистори изработени во 40-нанометарска технологија.

Овде ќе ги разгледаме спецификациите за GTX470 и GTX480 од реномираниот производител за компјутерски компоненти  ASUS.

-ASUS ENGTX470 ги има следниве спрецификации:

Ако овие карактеристики не се доволни, погледнете само како изгледа GTX470

И секако, најдоброто за крај. Со задоволство ви ја претставувам

-ASUS ENGTX480, која ги има следниве спрецификации:

која не само што има подобри перформанси, туку и изгледа феноменално.