Category Archives: Хардвер

ASUS K52JR

ASUS K52JR е модел на ASUS од серијата K52, која се издвојува по малку поинаков футуристички и тенок дизајн. Футуристичкиот дизај го дава дизајнот на тастатурата, со меѓусебе раздалечени копчиња,… Read more »

Најновите Графички Карти од nVIDIA GTX470 и GTX480 пуштени во продажба

После долготрајните најави, конечно во продажба се пуштени најновите графички картички од nVidia. Дојде Д-денот за и nVIDIA. На пазарот сега нудат два модели на графички картички кои поддржуваат DirectX… Read more »

Kingston ја претстави “најбрзата меморија” во светот

Kingston ја претстави, според нивното тврдење, Intel-сертифицираната, ‘најбрзата меморија’ во светот. “Kingston-овиот HyperX dual-channel DDR3 мемориски сет кој работи на 2400MHz, доби Intel XMP сертификат за Core i7 платформата,” изјави… Read more »